«Чорноморнафтогаз» злило 112 мільйонів рідній фірмі міністра енергетики Ставицького
15.11.2013   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 13 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Голден деррік» на роботи по відновленню свердловин на загальну суму 112,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Відновлення двох свердловин на Семенівському родовищі коштуватиме 60,50 млн грн., двох свердловин на Стрілковому – ще 51,50 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Укратоменерго», засноване киянкою Ларисою Токар та Сергієм Семко з Кіровоградської області.

«Голден Деррік» контролюється кіпрською фірмою Hartlog Limited. Власником Hartlog Limited є ще одна кіпрська компанія – Dorigin Limited. А її власником є угорський адвоката Пітер Паллаг, пов’язаний з міністром АПК Миколою Присяжнюком.

Донедавна директором «Голден дерріку» був Роман Майдебура. був співзасновником ТОВ «Торговий дім «Гермес» разом з Анатолієм Ставицьким, батьком міністра енергетики та вуглепрому Едуарда Ставицького.ґ У 2007-му році батько та дружина Ставицького разом з Присяжнюком заснували фірму «Монолітінвест».

Нині директором «Голден дерріку» є Віталій Лупето з Олександрії Кіровоградської обл. З цього міста походить низка бізнесменів, які після призначення Ставицького міністром енергетики почали заробляти десятки мільйонів в системі «Укртрансгазу».

Лупето також очолює благодійний фонд «Екологія України», який цього літа разом з міністром екології та природних ресурсів Олегом Проскуряковим організовував у Львівській області нараду з приводу видобування сланцевого газу.

Коли Едуард Ставицький у 2011 році очолював Державну службу геології та надр України, «Голден дерік» отримав від підпорядкованої Ставицькому НАК «Надра України» 425,55 млн грн. на геологорозвідувальні роботи.