У Кернеса вирішили віддати 32 мільйони фірмі, яка знаходиться у стані ліквідації
14.11.2013   //  

припиненняУправління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 14 та 31 жовтня за результатами тендерів уклало угоди з ТДВ «Спецбуд-3» на ремонтні роботи загальною вартістю 32,39 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 21,69 млн грн. фірма отримає на реконструкцію вулиці Танкопія на ділянці від проспекту Маршала Жукова до проспекту П’ятдесятиріччя СРСР. Тут мають замінити асфальтобетонне покриття проїзної частини, проїздів і тротуарів, перекласти газопровід й водопровід, замінити зовнішнє освітлення й світлофори на перехрестях, висадити нові дерева, кущі й засіяти газони.

Решту 10,70 фірма збирається освоїти на капітальному ремонті нежитлової будівлі по вул. Гамарника, 19, де  наразі зареєстроване Харківське міське товариство інвалідів-ветеранів всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України». У приміщенні мають перекласти окремі стіни, зміцнити їх металевим каркасом, замінити покрівлю, внутрішнє опорядження, реконструювати побутові мережі, влаштувати пандуси тощо.

Термін виконання робіт для обох об’єктів визначений на кінець 2014 р.

Разом з тим, за даними Інформаційно-ресурсного центру, ТДВ «Спецбуд-3» наразі знаходиться у стані ліквідації.

Основним засновником ТОВ «Спецбуд-3» є екс-дупутат Харківської міськради Віталій Ганжа. За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 241,75 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на тендері по ремонту будинку на Гамарника було АТ «Трест Житлобуд-1», яке належить депутату Харківської облради від Партії регіонів Олександру Харченко.

На тендері по ремонту вулиці Танкопія у «Спецбуду» було два конкуренти. Перше – ТОВ «Паркінг+». Директором та співзасновником «Паркінг+» до січня 2010 р. був Володимир Чумаков. У січні 2010 р. його призначили радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ, тоді ж фірму перереєстрували на Галину Давидову. В травні того ж року Чумакова призначили головою Департаменту будівництва міськради, котрий він очолює і понині. З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили офшор з Віргінських островів «Валдхелмтрейдінг корп.» та Вячеслав Блінкін, бізнес-партнер  Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим.

Другим конкурентом було ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень», яке заснували депутат Чугуївської райради від Партії регіонів Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман.