На добудову «Охматдиту» оточенням Сашка Януковича беруть кредит у «Ощадбанку»
13.11.2013   //  

Національне Агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів («Укрєвроінфрапроект») 29 жовтня відмінило тендер на залучення кредиту у «Ощадбанку» на будівництво «Охматдиту» на суму 644,27 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендер було відмінено через «відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг».

Відразу після цього 6 листопада «Укрєвроінфрапроект» оголосив новий тендер на залучення кредиту. Його через стислість термінів було оголошено по процедурі закупівлі «в одного учасника».

Кредитором було обрано державний «Ощадбанк». У конкурсній документації повідомляється, що кредит береться на п’ять років. Вартість кредитної угоди, яку мають остаточно укласти найближчими днями, становить 167,07 млн грн.

Разом з тим розмір кредиту та відсотків не повідомляється.

Кошти необхідні на добудову лікарні «Охматдит» у Києві. 30 жовтня Кабінет міністрів підняв кошторисну вартість будівництва з 1,79 млрд грн. до 2,48 млрд грн. Станом на 1 квітня цього року було профінансовано роботи на 345 млн грн.

Генпідрядником будівництва «Охматдиту» є ТОВ «Укрпрофмед», субпідрядником – донецьке ТОВ «Євроінвестстрой», пов’язане з оточенням Олександра Януковича.