Дружина нардепа-баскетболіста допомогла «Укргідроенерго» розіграти тендер на 800 мільйонів
13.11.2013   //  

ПАТ «Укргідроенерго» 4 листопада за результатами тендеру уклало угоду з консорціумом «НВО «Укргідроенергобуд» на роботи вартістю 795,49 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На 2013 – 2015 роки замовлено виконання комплексу робіт з поставки обладнання, монтажу, пусконалагоджування, введення в експлуатацію та навчання персоналу для філій «Кременчуцька ГЕС», «Дніпродзержинська ГЕС» та «Каховська ГЕС» згідно з проектом «Реконструкція ГЕС ПАТ «Укргідроенерго» ІІ-черга».

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Прайм-Поліс». Фірму заснували Алла Волкова – дружина народного депутата від Партії регіонів Олександра Волкова, президента Федерації баскетболу України, та «Юридичне бюро «Фенікс». Власник юридичної компанії Володимир Кондрашов є бізнес-партнером Олександра Ревунова, чия фірма «Укрінвесттехнологія» у липні отримала підряд «Укргідроенерго» вартістю 43,39 млн грн.

Засновниками консорціуму «Укргідроенергобуд» з рівними частками є п’ять компаній.

Це відомі компанії ПАТ «Дніпро-Спецгідроенергомонтаж», ПАТ «Метробуд» та ТОВ «Науково-технічна компанія Енпаселектро», основним власником фірми є Юрій Бондаренко, який також очолює консорціум «Укргідроенергобуд».

Також співзасновниками консорціуму є ТОВ «Харківенергоремонт» зі статутним капіталом 20,5 тис грн., зареєстроване на харків’янку Наталію Тю стіну, та ТОВ «Маріроксбуд». Засновниками останньої фірми є відомий львівський стоматолог Ярослав Заблоцький, президент Асоціації імплантологів України, та Мирослав Лесюк з села Верхнє Синьовидне Львівської обл.

З моменту заснування «Вісника дерзакупівель» у 2008 році, було опубліковано дані про угоди між «Укргідроенерго» та консорціумом «Укргідроенергобуд» на 4,91 млрд грн.