«Регіонал» отримає 2,6 мільйони на інвентаризацію земель у себе ж на районі
08.11.2013   //  

Управління агропромислового розвитку Комінтернівської райдержадміністрації Одеської області 6 листопада за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ «Датар» на послуги з інвентаризації земель на загальну суму 2,63 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За ці кошти фірма повинна до кінця року провести інвентаризацію земель на території:

  • Комінтернівської селищної ради за межами і в межах населених пунктів;
  • Новодофінівської сільської ради в межах населених пунктів;
  • Красносільської сільської ради в межах населених пунктів.

Для цього необхідно виконати топографічну зйомку території (аерофотозйомка та наземне топографо-геодезичне знімання із застосуванням електронного тахеометру та GPS-приймача), створити цифрову модель рельєфу й ортофотоплани, дешифрувати ортофотоплани на місцевості, описати і погодити межі кожної земельної ділянки з її власником або користувачем, внести зібрану земельно-кадастрову інформацію по земельним ділянкам на цифрові карти і т.д.

Фірма «Датар» була створена 18 квітня 2013 р. Компанія зареєстрована в смт. Комінтернівське і має 1 500 грн. статутного капіталу. Власником фірми є депутат Комінтерніської райради Владислав Попик. В райраді Попик входить до складу постійної комісії з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних ресурсів та адміністративно-територіального устрою. До райради Попик обирався від «Сильної України», наразі ж входить до складу фракції Партії регіонів. Раніше «Датар» тендерів не вигравав.

Єдиним конкурентом «Датару» було ТОВ «ДП Інгаро», яке заснувала Валентина Дьякова.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій конкурсних торгів, від «ДП Інгаро» у якості директора був присутній А.І. Кованжи. Разом з тим Андрій Іванович Кованжи раніше був директором ТОВ «Интерра», він першим очолив фірму у 2007 р., коли її заснував Зіновій Кіосе. Пізніше «Интерру» переоформили на вищезгаданого Владислава Попика і директор також змінився.