Мінфін заплатить російському другу Януковича мільйона за ліцензії
08.11.2013   //  

 Міністерство фінансів України 30 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ПрАТ «Енвіжн-Україна» послуги з придбання ліцензій та продовження терміну підтримки ліцензій для функціонування мережевого обладнання. Вартість угоди складає 1,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Закупівля проводиться коштом держбюджету. Товар мають поставити до кінця цього року.

Придбають ліцензії на програмне забезпечення для обладнання Cisco, WinRAR, Adobe Photoshop CS6, Adobe Fireworks CS6  Russian, Pragma 6.3 Business та інше.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було ТОВ «БМС Консалтінг» із пропозицією дорожчою на 0,13 млн грн.

Дешевшу пропозицію «Спейс Ай Ті» за 0,84 млн грн. замовник відхилив через невідповідність пропозиції тендерній техдокументації і через відсутність авторизаційного листа від виробника щодо поставки необхідних ліцензій на програмне забезпечення Promt Professional.

Власником ПрАТ «Енвіжн-Україна» є ДП «Сітронікс Інформаційні Технології», засноване московською «Енвіжн груп».

«Сітронікс Інформаційні Технології»  входить до складу ВАТ «Ситроникс» з групи «Система» російського мільярдера Володимира Євтушенкова. Його повязують товариські стосунки з президентом України Віктором Януковичем. Євтушенков відомий як віце-президент товариства мисливців та рибалок «Кедр». Цей мисливський клуб зареєстрований за адресою резиденції Віктора Януковича у «Межигір’ї».

Минулого року «Сітронікс» продав Україні веб-камери на мільярд гривень, які було встановлено на виборчих дільницях. Новий голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський вважає використання камер на виборах недоцільним, оскільки на деяких проблемних округах були порушення і суперечки, а використання веб-камер виявилось неефективним.