Прокуратура довела, що тендерне вугілля має невідоме походження, але повертати гроші не буде
06.11.2013   //  

Суд визнав недійсним на майбутнє вже укладений договір про закупівлю вугілля відділом освіти Кам’янської районної державної адміністрації. Про це свідчить рішення Господарського суду Черкаської області від 29 жовтня.

У лютому цього року TOB «Облпаливо-Черкаси» перемогло на конкурсі із закупівлі кам’яного вугілля відділу освіти Кам’янської РДА. До квітня фірма поставила 139 т вугілля марки AM і 121,5 т марки ДГР, а відділ освіти сплатив за нього 99,44 тис грн.

Проведена прокуратурою перевірка встановила порушення процедури закупівлі. Зокрема, надана фірмою довідка про відсутність податкової заборгованості від 16.01.2013 втратила чинність 26.01.2013, тобто до дати проведення торгів. Крім того, обидва учасники конкурсу, у тому числі переможець, надали копії протоколів випробувань якісних показників вугілля, завірені не ліцензованим суб’єктом господарювання – ТОВ «Атрантес-ЮА».

Як вказує суд, за таких умов відділ освіти мав відхилити всі конкурсні пропозиції, а торги відмінити. Суд визнав недійсним договір про закупівлю вугілля у TOB «Облпаливо-Черкаси».

Але оскільки фірма вже поставила вугілля, а відділ освіти розрахувався за нього, договір може бути припинено лише на майбутнє. Тобто, пролонгувати даний договір сторони не зможуть.

Станом на осінь 2012 року засновником TOB «Облпаливо-Черкаси» був донеччанин Олександр Лавриненко.