«Донбасенерго» за 5 мільйонів найняло племінників замміністра УРСР, у яких є 3 мільярди євро на будівництво заводу в Естонії
06.11.2013   //  

ПАТ «Донбасенерго» 22 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Монтажспецтехнология» на роботи з реконструкції енергоблоку №7 Слов’янської ТЕС вартістю 4,96 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірма має до серпня 2014 року реконструювати парову панельну сушарку №3 із заміною вала на модернізований.

Єдиним конкурентом на тендері була «Будівельна компанія «Славстрой» В’ячеслава Мазаєва, бізнес-партнера Ігоря Бондаренка, братом нинішнього директора «Донбасенерго» Едуарда Бондаренка. Ця фірма цього року отримала підряди «Донбасенерго» на реконструкцію профілакторію «Енергетик» вартістю 44,10 млн грн. та ремонт готелю «Зоря» за 24,28 млн грн.

Створена цього року «Монтажспецтехнология» входить до складу корпорації «Донбасмонтажспецстрой» Ігоря та Олега Суханових. Це племінники колишнього заступника Міністра будівництва підприємств важкої індустрії УРСР Віктора Бояркіна, який після розпаду СРСР став віце-президентом державної корпорації «Укрбуд».

У 2010 році «Донбасмонтажспецстрой» виступила з ініціативою збудувати нафтопереробний заводу у місті Палдіскі, Естонія. Наприкінці 2012 року Олег Суханов презентував естонцям проект будівництва НПЗ, у який донеччани пообіцяли вкласти близько 3 млрд євро., щоби згодом отримати контроль над роботою заводу.

ЗМІ припускають, що партнером донеччан у цьому проекті може бути найбагатший естонець Хілар Тедер. Він також відомий в Україні як один з власників одного з найбільших в Україні торгових центрів торгового центру «Sky Mall» (Київ).

У 2012 році стало відомо про конфлікт між Тедером та іншим співвласником «Скай моллу» Андрієм Адамовським, бізнес-партнером керівника «Хліб інвестбуду» Ігоря Філіпенка та народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Адамовський відсудив у Тедера контроль над діяльністю і Тедер став просто пасивним акціонером ТРЦ.