«Альткому» підкинули ще 10 мільйонів на дорогу біля Донецька
06.11.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Донецькій області 28 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» на реконструкцію ділянки автомобільної дороги Знам’янка – Луганськ – Ізварине. Вартість угоди складає 10,48 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про ділянку дороги Знам’янка – Луганськ – Ізварине біля Донецька, а саме відрізки км 414+046 – км 415+446.

Замовник послався те, що «Альтком» у 2011 році в рамках підготовки до Євро-2012 отримав підряд вартістю 60,55 млн грн. на реконструкцію цієї ділянки дороги.

По завершенні Чемпіонату Європи проектно-кошторисну документацію було відкориговано у сторону збільшення.

При коригуванні проектно-кошторисної документації враховано додаткові обсяги робіт з розбирання дорожнього одягу на смузі існуючого проїзду, з відсипки земляного полотна, з улаштування  тимчасового бар’єрного огородження та улаштування нового бар’єрного огородження, з переулаштування Вл – 6 кВ, з переулаштування кабелю зв’язку ПАТ «Укртелеком», з переулаштування водоводу.

«Шляхове будівництво «Альтком» заснували англійські компанії «Sorena export limited», «Eurobalt limited» і ТОВ «Фінансово-проислова група «Альтком» донецьких бізнесменів Олександра Тисленка та Сергія Павлічева.

Неофіційно «Альтком» приписують до сфери впливу Бориса Колеснікова. З моменту призначення Колеснікова віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012 кількість державних замовлень для «Альткому» зросла в декілька разів. За останні п’ять років фірма отримала підрядів на загальну суму 13,11 млрд грн. Однак після відставки Колеснікова з уряду тендерні здобутки «Альткому» різко знизились.