«Чорноморнафтогазу» не вдалось відбитись від перевірки своїх тендерів Держфініспекцією
31.10.2013   //  

Ревізійна група Державної фінансової інспекції проводить перевірку закупівель ДАТ «Чорноморнафтогаз»,  незважаючи на те, що його посадові особи намагались цього не допустити. Про це йдеться у листі голови ДФІ Петра Андрєєва до народного депутата Лесі Оробець.

Згідно з листом, інспектори ДФІ приступили до перевірки 14 жовтня, контрольні заходи тривають до цього часу.  За фактом перешкоджання роботі ДФІ розпочато досудове розслідування (самоправство, ст.356 КК України).

002

Нагадаємо, що 7 жовтня посадові особи «Чорноморнафтогазу»  замкнули на дві години контролерів ДФІ, які прибули на перевірку. Визволити їх зміг лише викликаний наряд міліції.

Перевірка державних закупівель ЧНФ стала можливою після затвердження Кабінетом Міністрів «Порядку проведення державних закупівель…» (Постанова КМУ від 01.08.2013 № 631). Новий Порядок дозволяє за деяких умов позапланову перевірку державних тендерів.

Ініціатором перевірки стала народний депутат Леся Оробець (фракція «Батьківщина»), яка звернулась до прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням доручити ДФІ провести контрольні заходи, зважаючи на оприлюднення в ЗМІ зловживань «ЧНФ» під час проведення держзакупівель.

001