- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Баскетбольну базу за 55 мільйонів в Одесі будуватимуть там, де під вибори обіцяли парк

ДП «Льодові арени» 25 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «МК-БУД ЛТД» на роботи з проектування та будівництва тренувальної бази з баскетболу в Одесі за 54,60 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Базу збираються будувати по вул. Академіка Заболотного, 64. Фінансують проект з держбюджету, завершити усі роботи повинні до кінця листопада наступного року.

Деталі будівництва невідомі, оскільки технічне завдання в тендерній документації відсутнє – його надавали учасникам окремо на електронних носіях.

Як повідомляли раніше місцеві ЗМІ, баскетбольну базу будуватимуть на пустирі, де перед виборами 2010 р. місцева влада обіцяла [1] облаштувати парк. Тоді на пустирі висадили кілька молодих дерев, далі цього справа з парком так і не просунулася.

Фірму «МК-БУД ЛТД», зареєстровану у Києві, заснував у 2005 р. мешканець Ужгорода Сергій Павлович Боднар. У 2010 р. фірму переоформили на вінничанина Павла Степановича Боднара. За останні п’ять років окрім цього підряду фірма виграла тільки один тендер – це реконструкція кінотеатру під будинок культури в місті Козятин за 374 тис грн. у 2008 р.

Єдиним конкурентом фірми «МК-БУД» з різницею в 1% було ПАТ «Аеробуд», яке контролюється офшорними компаніями, близькими до одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова: Формоса Інвестментс Лiмiтед (Formosa Investments Limited), Грiнгот Ентерпрайзес Лiмiтед (Greengot Enterprises Limited), Сiсера Інвестментс Лiмiтед (Cicera Investments Limited), Броалiя Венчерз лтд (Broalia Ventures ltd) та Ренальда Інвестментс Лiмiтед (Renalda Investments Limited).

Головою правління «Аеробуду» є Григорій Козинський, один із співзасновників ТОВ «Рубікон-трейдінг» з групи «Приват».

Нагадаємо, кілька тижнів тому ДП «Льодові арени» за результатами тендерів уклало низку угод на будівництво баскетбольних тренувальних баз ще у чотирьох містах. База в Макіївці обійдеться в 55,89 млн грн., у Львові – 54,77 млн грн., у Харкові – 55,19 млн грн., і поки що найдорожчий проект замовлено у Феодосії – 135,37 млн грн.