«Регіонал» натендерив на медичному центрі в Донецьку вже 96 мільйонів
29.10.2013   //  

Департамент капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації 23 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «БК «Віра» на продовження будівництва Центру позитронно-емісійної томографії за 20,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи треба завершити до кінця 2014 року.

Технічна специфікація будівництва в складі тендерної документації на «ВДЗ» відсутня.

Одним із співсасновників «БК «Віра» виступило ТОВ «Інвестиції та розвиток», котре у свою чергу співзаснував колишній народний депутат від Партії регіонів Ігор Гуменюк та голландська фірма «Бланкербург холдінг та файненс б.в.».

Підряди на будівництво Центру «БК «Віра» отримує з 2011 року. На сьогодні з фірмою вже укладено угод на загальну суму 96,07 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ТОВ «Будівельна компанія «Артель», Заснована Віталієм Бабарицьким, котрий також є бізнес-партнером по ТОВ «АРТ Стойн Студія» Горана Радича, відомого як виконавця будівельних робіт в донецькому помісті Януковичів, він же будував бізнес-центр «Столичний».

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів кошторисна вартість триповерхового медичного центру разом із обладнанням встановлена на рівні 189,45 млн грн. Початково планувалося, що роботи закінчать влітку цього року.

Позитронно-емісійні томографи використовують при діагностиці та лікуванні як первинного онкологічного захворювання, так і його рецидивів. ПЕТ-системи мають набагато вищу чутливість, ніж звичайні комп’ютерні томографи і дозволяють виявити пухлини, коли їхній розмір ще не перевищує міліметра.