Ще 73 мільйони на горілу Вуглегірську ТЕС відписали улюбленій фірмі
26.10.2013   //  

ПАТ «Центренерго» в особі Вуглегірської ТЕС 17 жовтня уклало угоду з ТОВ «Спеценергомонтаж» на відновлення системи контролю та керування на енергоблоці ст.№3 І черги Вуглегірської ТЕС. Вартість угоди склала 73,44 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця березня 2014 р. на енергоблоці повинні впровадити автоматичну систему управління технологічними процесами (АСУ ТП). Роботи фінансують за рахунок коштів «Центренерго».

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», посилаючись на необхідність додаткової закупівлі у того самого постачальника: «Спеценергомонтаж» цього року вже отримав підряди на аналогічні роботи в двох інших енергоблоках станції, й оскільки впровадження системи здійснюється за однотипними проектами, говориться в обґрунтуванні, підрядника доцільно не змінювати.

Нагадаємо, це вже четвертий підряд «Спеценергомонтаж» на відновлення Вуглегірської ТЕС, і всі їх фірма отримала без відкритого конкурсу з огляду на нагальну необхідність подолання наслідків пожежі, яка сталася в березні цього року. Перші два замовлення  на загальну суму 198,29 млн грн фірма отримала у липні: йшлося про капремонт машинного залу й відновлення системи контролю та керування на енергоблоці №1. Тоді виконавця було обрано на засіданні підсекції «Електроенергетика» науково-технічної Ради Міненерговугілля з відновлення Вуглегірської ТЕС ПАТ «Центренерго». У серпні був підписаний аналогічний договір на енергоблок №4 вартістю 73,44 млн грн. Таким сином на сьогоднішній день «Спеценергомонтаж» отримав замовлень на 345,18 млн грн.

До 2011 р. власниками «Спеценергомонтажу» були Андрій Машталап, Володимир Ковальов та Максим Данилюк.

Володимир Ковальов є братом заступника директора ФПГ «Альтком» Михайла Ковальова.

Максим Данилюк є сином депутата Донецької облради від Партії регіонів Івана Данилюка, який раніше очолював Зуївську ТЕС, а наразі є радником директора «Східенерго» з реконструкції та переоснащення. «Східенерго» належить структурам Ріната Ахметова.

Андрій Машталап був партнером Максима Данилюка по ТОВ «Концерн «Укренергоремонт» і по ТОВ «Продторг 2003».

Окрім того Ковальов, Данилюк і Машталап були співвласниками ТОВ «Козачек».

В 2011 р. частку Максима Данилюка в «Спеценергомонтажі»  перереєстрували на Олену Запорожець.

З урахуванням цих підрядів, за останні п’ять років фірма «Спеценергомонтаж» отримала підряди на 1 025,11 млн грн.

Нагадаємо, 29 березня 2013 р. на Вуглегірській ТЕС у місті Світлодарськ Донецької області сталася пожежа, яка привела до її повної зупинки. Внаслідок пожежі знищено покрівлю та перекриття машинного залу на площі 1 600 м2, тимчасово знеструмлений Новолуганський фільтрувально-очисний комплекс, що постачає питну воду до м. Світлодарська та с. Новолуганське. У Світлодарську без теплопостачання та постачання гарячої води залишилося 2 школи, 4 дитячих садки, 1 лікарня, 180 житлових будинків.