У Кернеса віддали 10 мільйонів на ремонт вулиць рідній фірмі радника Кернеса
25.10.2013   //  

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 11 жовтня за результатами тендерів уклав угоди з ТОВ «Паркінг+» на капітальний ремонт вулиць загальною вартістю 9,99 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи фінансуються з місцевого бюджету і мають бути проведені у 2013 році.

Майже в половину загальної суми – 4,96 млн грн. – обійдеться ремонт вулиці Чернишевської.

За 2,47 млн грн. відремонтують вулицю Мироносиць ку на ділянці від м-ну Першого Травня до вул.Олеся Гончара. За інформацією ЗМІ, 17-18 жовтня рух на ділянках вулиці Мироносицької вже був перекритий у зв’язку з асфальтуванням.

2,55 млн грн. піде на ремонт вулиці Весніна на ділянці від вул.Артема до вул.Пушкінської. За інформацією місцевих ЗМІ, ремонт вулиці Весніна завершили ще в травні цього року.

На вулицях мають зняти старе асфальтобетонне покриття, зроблять вирівнюючий шар зі щебеню, встановлять бортики, покриють шаром асфальтобетону проїзну частину і тротуари, замінять чавунні люки, обетонують оглядові колодязі і змонтують плити їх перекриття.

Єдиним конкурентом на всіх торгах було КП «Шляхрембуд» з різницею 0,07-1,7%.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до січня 2010 р. був Володимир Чумаков. У січні 2010 р. його призначили радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ, тоді ж фірму перереєстрували на Галину Давидову. В травні того ж року Чумакова призначили головою Департаменту будівництва міськради, котрий він очолює і понині. З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили Вячеслав Блінкін та офшор з Віргінських островів «Валдхелмтрейдінг корп.».

Вячеслав Блінкін є бізнес-партнером Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим. Чумакова і Блінкін разом заснували фірму ТОВ «Укрбудмонтаж».

Галина Давидова раніше очолювала та входила до переліку співзасновників обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний Кооператив «Триумф». Пізніше його співвласником стала Алла Добкіна – мати Михайла Добкіна.

Що ж до вищезгаданої віргінської фірми «Валдхелмтрейдінг корп.», то окрім «Паркінгу» вона також є власником ще низки українських компаній.

У 2007 р. на неї було переоформлено ТОВ «Санстріт». В 2011-2012 р.р. співвласником «Санстріту» разом з віргінцями – спочатку через ТОВ «У.С.К.», потім через фірми «Спецстроймонтаж-Інтер» і «Будівельник» – був Анатолій Денисенко, у 2010-2012 р.р. депутат Харківської міськради, а тепер народний депутат обраний від Партії регіонів по виборчому округу №173 у Харківській області.