Водники вже після акцепту виявили змову між учасниками і відмінили тримільйонний тендер на розчистку Здвижу
24.10.2013   //  

Житомирське обласне управління водних ресурсів 15 жовтня скасувала тендер на розчистку річки Здвиж через те, що виявило змову учасників конкурсних торгів. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Розчищати й поглиблювати річку збиралися в Брусилівському районі з метою захисту території від повеней та заболочення. Роботи мали тривати до кінця наступного року.

Початково участь у тендері намагалися взяти чотири фірми. Пропозиції двох з них управління відхилило через неповний пакет документів – учасники не вказали ні терміни виконання робіт, ні умови їх оплати, необхідні для оцінки пропозицій.

Таким чином на тендері лишилося тільки два конкуренти – підприємець Микола Колесников з села Соколів на Житомирщині, і там же зареєстроване ТОВ «Джерело-Соколів». В цій фірмі Колесников має 12,5 % статутного капіталу.

Зрештою була акцептована пропозиція «Джерело-Соколів» вартістю 2,68 млн грн. А через тиждень після акцепту тендерний комітет дійшов до висновку про наявність змови.

Згідно з законом про державні закупівлі, пов’язаними вважаються учасники тендеру, якщо одна особа контролює в них понад 25% статутного капіталу.