«Луганськвугілля»: дешевого не пропонувати?
24.10.2013   //  

Якась карма проклята у «Луганськвугілля», не інакше.

Держпідприємство не має продиху від сімейних постачальників відомого «регіонала» Олександра Єфремова, які продають йому що попало по захмарним цінам. А водночас у «Луганськвугілля» немає грошей розрахуватись за електрику, через почато процедуру банкрутства.

Здавалося б, має ж колись попустити від такого «щастя».

Промінь надії зажеврів на тендері по постачанню головних світильників. Останніми роками державні шахтарі усієї України закуповують їх у уауково-виробничого об’єднання «Червоний металіст» (Конотоп, Сумська обл). При чому по більш-менш адекватним цінам, які не викликають особливих питань.

Так мало б відбутись і цього разу. Конотопці прийшли на тендер, запропонувавши світильники за 1,8 млн грн. Однак магічним чином з ними ніхто не захотів конкурувати. Не поткнули носа навіть «єфремівці», чий запах не вивітрюється з тендерного кабінету «Луганськвугілля» (у 2010-2013 роках отримали підряди «Луганськвугілля» на 3,8 млрд грн. з загальної суми 5,2 млрд грн.).

А був такий шанс купити щось не втридорога, а вдвадешева!

Справа в тім, що «Луганськвугілля» виділило на цю закупівлю 3,5 мільйони гривень. А тут вдвічі дешевша пропозиція.

Однак ніхто не став викликати духів, які б принесли вітром удачі хоч якогось найзавалящішого конкурента, аби тільки провести ці відкриті торги.

Просто відмінили та й потому.

А конотопці, мабуть, наступного разу будуть розумніші, і ціну пропозиції піднімуть, як це роблять «єфремівці» – їхні фірми завжди виграють тендери «Луганськвугілля» по ціні, яка у кращому випадку на 10% нижча від виділеної на закупівлю суми. Тоді й необхідний другий конкурент зявиться.

 

Блог від: Юрій Ніколов