У сміттєзвалище, де оселились цигани, закопають чотири мільйони
22.10.2013   //  

Ужгородська райдержадміністрація Закарпатської області 8 жовтня за результатом тендеру уклала угоду з ТОВ «Коватехбуд» на рекультивацію території сміттєзвалища в селі Барвінок вартістю 3,54 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника.

Замовник обґрунтував це тим, що в 2011 році підряд на рекультивацію смітника виграла фірма «Коватехбуд». Однак згодом виникла потреба у внесенні змін до проектно-кошторисної документації, оскільки об’єми сміття рік за роком збільшувалися.

Технологією рекультивації передбачено влаштування шарів: піщана основа – 500мм, гравійно-піщана суміш – 500мм, місцева глина – 1200мм, гравійно-піщана суміш – 300мм, родючий шар грунту – 400мм., влаштування системи збору фільтрату та пасивної дегазації. Відокремлення одного з шарів порушує цілісність конструкції захисного екрану.

Замовник вважає, що заміна підрядної організації може привести до порушення технології виконання робіт з рекультивації і можуть виникнути проблеми технічного характеру, пов’язані з експлуатацією та обслуговуванням обладнання, яке в майбутньому передбачається влаштувати для збору та утилізації біогазу.

Фірму «Коватехбуд» заснував Віктор Копач з села Шишлівці Закарпатської області та громадянин Словаччини Штефан Вальо.

За інформацією місцевих ЗМІ, на цьому смітнику поселились цигани. Сміттєзвалище у селі Барвінок, за три кілометри від Ужгорода, існує вже близько 14 років, займає площу дев’ять гектарів, і, ймовірно, буде розширюватися.