Дніпропетровська СЕС продала людям безкоштовні папірці за 860 тисяч
22.10.2013   //  

Упродовж 2012 р. Дніпропетровська обласна санітарно-епідеміологічна станція незаконно отримала доходи у розмірі 860 тис грн., беручи з населення плату за послуги, які мала б надавати безкоштовно. Про це повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції.

Зокрема у вказаний період населенню доводилося платити за послуги із підготовки та видачі дозволів, висновків та гігієнічних сертифікатів. Разом з тим, вищевказані послуги були викреслені зі списку платних ще два роки тому відповідно до постанови Кабміну від 30.11.2011 № 1262 «Про внесення змін до переліку робіт і послуг у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, які виконуються і надаються за плату».

Незаконні дії СЕС  було виявлено під час ревізії Держфінінспекції. Матеріали ревізії передано до Прокуратури Дніпропетровської області.

Від «Наших Грошей»

Дніпропетровську обласну СЕС у 2010-2012 р.р. очолював Валерій Капшук.

Наразі Дніпропетровська обласна СЕС як юридична особа знаходиться у стані припинення діяльності.

Нагадаємо, минулого року у рамках процесу реструктуризації Державної СЕС було прийнято рішення передати всі 800 санітарно-епідеміологічних станцій країни зі сфери управління МОЗ – до Держсанепідслужби України. Передача основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, заборгованостей та документів відбувається згідно з наказом МОЗ від 21 вересня 2012р.  № 176-О «Про ліквідацію бюджетних закладів, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України».

Після реорганізації Головне управління Держсанепідслужби в Дніпропетровській області очолив той самий Валерій Капшук.