Ахметов завів з Кіпру ще 651 мільйон для реконструкції ТЕС, за яку заплатять українці
22.10.2013   //  

Компанії з групи ДТЕК 11 жовтня за результатами тендерів уклали угоди з «DTEK holdings limited» (Кіпр) на відновлювальних кредитних ліній у доларах США на суму, еквівалентну 651 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» отримало 583 млн грн. під 9,8% річних на сім років.

Кошти отримано на технічне переоснащення енергоблоків №3 Криворізької ТЕС, №11 Придніпровської ТЕС, №2 та №4 Запорізької ТЕС.

З 2010 року «ДТЕК Дніпроенерго» взяло кредити у «DTEK holdings limited» на загальну суму 4,55 млрд грн.

«ДТЕК Західенерго» позичило 68 млн грн. під 9,8% річних на два роки. Кошти отримано для технічного переоснащення енергоблоків №3 Ладижинської ТЕС та № 7 Бурштинської ТЕС. Загалом «Західенерго» за останні два роки позичило у «DTEK» 4,86 млрд грн.

Єдиним конкурентом на тендерах був «Перший український міжнародний банк», який разом з «DTEK holdings limited» і вказаними енергокомпаніями входить у групу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, за даними видання «Энергобизнес», цього року у тарифі ТЭС закладено 2,5 млрд грн. на їх модернізацію.

В свою чергу, за даними «Дзеркала тижня. Україна», зараз в Україні виводять з робочого режиму окремі блоки атомних електростанцій, які виробляють дешеву електроенергію, для більш повної загрузки вугільних ТЕС з їх дорогою енергією.