Ядуха за мільйон підгламурив аеропорт перед продажем
21.10.2013   //  

ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» 8 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «СТКбуд» на поточний ремонт аеродрому КП «Аеропорт Хмельницький» вартістю 0,98 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Планується розібрати старе цементно-бетонне покриття і влаштувати нове, залити гарячий шар асфальтобетону, зрізати і викорчувати чагарники, встановити огорожу по периметру з металу і залізобетонних стовпів.

Фірму «СТКбуд» заснував у березні цього року Михайло Сікорський.

Єдиний конкурент «Гранд Дорбуд» програв торги з різницею 0,30 млн грн.

Працівникам хмельницького аеропорту понад два роки не платили зарплату. У березні 2013 року депутати облради проголосували за програму відновлення роботи «Аеропорту Хмельницький» з кошторисом 41,59 млн грн.

Губернатор Хмельниччини Василь Ядуха раніше заявляв, що гроші на аеропорт з обласного бюджету виділятимуть тільки після підписання протоколу намірів з потенційним інвестором. Обласна влада розглядає варіанти передачі аеропорту в оренду, продажу та концесії. 12 вересня Хмельницька міськрада делегувала Хмельницькій обласній державній адміністрації повноваження щодо управління аеропортом. За інформацією місцевих ЗМІ, інвестор для аеропорту поки не знайшовся.

Аеропорт розташований за 7 км на південний захід від м. Хмельницький. Загальна площа земельної ділянки аеродрому — 134,2 га., в тому числі летовище — 13,2 га. Перон має 11 стоянок для транспортних повітряних суден (міцність PCN 16/F/D/V/T) та 25 стоянок для літаків АН-2. Аеропорт може приймати літаки вдень і вночі злітною масою до 61 тонн. Аеровокзальний комплекс аеропорту включає в себе приміщення для обслуговування пасажирів загальною площею 1500 м², куди входить міжнародний сектор площею 800 м².