«Енергоатом» віддасть рейдерові TVi ще 3 мільйони на сейсмостійкість
21.10.2013   //  

ВП «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 18 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з «UNIX CZ s.r.o» на виконання розрахунково-аналітичного обґрунтування сейсмостійкості обладнання енергоблоку №2. Вартість угоди склала $375 тис, або близько 3 млн грн. за курсом НБУ. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року фірма повинна визначити максимальні сейсмічні навантаження, при яких зберігається працездатність обладнання енергоблоку.

Нагадаємо, «Unix Cz s.r.o.» контролюється Олександром Альтманом, який цієї весни за допомогою судових рішень захопив телеканал TVi.

З 2002 по 2011 р. одноосібним власником чеської компанії «Unix Cz s.r.o.» був киянин Гліб Серебряков. З листопада 2011 власником є американська компанія «Maot llc».

За даними бізнес-порталу штату Невада, керівниками «Maot llc» є Антон-Олександр Альтман та Тимур Альтман. На цих посадах вони змінили безпосередньо Олександра Альтмана, Ірину Альтман та Гліба Серебрякова.

Гліб Серебряков і Олександр Альтман у різний час були керівниками ТОВ «Атом-Енерго-Проект», а Серебряков виступав засновником до 2013 р. Ця компанія заробляє на тендерах «Енергоатому» з 2009 року, загалом за цей час отримавши підряди на 94,47 млн грн. При цьому понад 90% від цієї суми – 87,84 млн грн. – припало на 2011-2012 роки.

Єдиним конкурентом «Unix Cz s.r.o.» на цьому тендері була чеська компанія Rizzo Associates Czech.

Нагадаємо, раніше фірма «Unix Cz s.r.o.» також отримала від «Енергоатому» підряд вартістю 8,77 млн грн. на послуги на дослідження по Запорізькій АЕС.