Відділ освіти переплатив фірмі за ремонт школи третину реальної вартості
15.10.2013   //  

Суд стягнув з приватного підприємства «Архітектон» на користь відділу освіти, молоді та спорту Василівської райдержадміністрації збитків у розмірі 103 тис грн. Про це свідчить рішення Господарського суду Запорізької області від 27 вересня.

Як встановив суд, у вересні 2011 року відділ освіти і ПП «Архітектон» уклали договір, за яким фірма до кінця грудня того ж року мала провести капітальний ремонт будівлі Орлянської загальноосвітньої школи І ступеня.

Відповідно до акту приймання виконаних робіт відділ освіти оплатив фірмі за ремонт 320 тис грн.

Втім, як показала судова експертиза, у школі фактично виконано роботи на загальну суму 200 тис грн.

Як свідчать матеріали справи, директор ПП «Архітектон» Максим Ліповський надав відділу освіти неправдиві документи, за якими держчиновники переплатили фірмі 103 тис грн. за роботи, які взагалі не виконувались. Загалом не відповідали акту приймання роботи на суму 120 тис грн.

На квітні цього року Лісовський був засуджений.

ПП «Архітектон» у 1996 році заснували Віктор Алексєєв і Петро Тарасов. З 2003-го по жовтень 2012 року єдиним засновником фірми був Алексєєв. Протягом 2011-2012 років директором підприємства був Максим Ліповський. Зараз директором фірми є Василь Прохоров. Восени 2012 року змінився і засновник «Архітектону» – ним став Сергій Лобань.