Помічник міністра і екс-власника «Межигір’я» продав шахтарям роби за мільйон
15.10.2013   //  

ДП «Шахтарськантрацит» 8 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Шахта «Шахтарська-Глибока» на постачання робочих шахтарських костюмів за 1,27 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 4,7 тисяч костюмів типу А з тканини «Горизонт» по 270 грн.

У тендері брали участь 12 компаній. При цьому Цюрупинська швейна фабрика «Юність» та підприємство Орджонікідзевського виправного центру управління Державної пенітенціарної служби України пропонували костюми на 5-10% дешевше від переможця. Однак їх було відхилено через претензії до оформлення довідок.

Фірму «Шахта «Шахтарська-Глибока» заснували помічник міністра енергетики та вуглепрому Сергій Кузяра та його ж компанія «ВК «Продакс».

Кузяра також входить до складу засновників ТОВ «Краснолиманська», яка була одним з елементів у схемі нещодавньої приватизації ПАТ «Донбасенерго». Після приватизації народний депутат від Партії регіонів Ігор Гуменюк повідомив, що саме він є новим власником енергокомпанії.

Разом з приватизацією було оголошено, що Гуменюк продав нардепу від ПР Сергію Клюєву компанію «Танталіт», яка володіє резиденцією «Межигір’я» Віктора Януковича.