Фонд соцстраху дав рекордні 18 мільйонів на навчання фірмі, до якої причетний один з керівників Фонду
15.10.2013   //  

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України 28 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Інститут безпеки життєдіяльності» на проведення навчання з питань охорони праці спеціалістів з охорони праці. Вартість угоди склала 17,91 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено навчання та підвищення кваліфікації 34 тисяч спеціалістів, які займаються охороною праці у своїх підприємствах та організаціях. Вартість навчання одного спеціаліста склала 524 грн.

У 2012 році Фонд фінансував це навчання без приватної посередницької компанії. Тоді навчання пройшло утричі менше осіб – 12 тис, а навчання одного спеціаліста коштувало утричі дешевше – 237 грн.

Засновником «Інституту безпеки життєдіяльності» є профспілка «Соціал», яку очолює Станіслав Богданов, заступник директора виконавчої дирекції Фонду соцстраху, який проводив тендер. Номер телефону профспілки «Соціал» 443-28-21 збігається з телефоном начальника відділу кадрів Фонду соцстраху.

Директором «Інституту безпеки життєдіяльності» є Анатолій Єна, який вже багато років працює заступником директора Головного навчально-методичного центру Держгірпромнагляду. Цей орган курує питання навчально-методичного забезпечення навчання охороні праці.

Разом з тим, на тендер подавав заявку Тернопільський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України. Однак він не надав низки необхідних довідок та не вказав свою цінову пропозицію, відтак не був допущений до тендеру.

Нагадаємо, минулого тижня почався суд на колишнім головою Служби зайнятості Володимиром Галицьким, звинуваченим у хабарництві. За даними СБУ, Служба зайнятості перераховувала гроші підприємствам для створення нових робочих місць згідно з програмою державної підтримки під 20% відкату. Слідство нарахувало 70 млн грн., вкрадених у держави.

Докладніше у статті “Фонд без страху“.