Фірми Єфремова отримали 54 мільйони на улюбленому «Луганськвугіллі»
14.10.2013   //  

Державні підприємства вугільної галузі з 27 серпня по 7 жовтня за результатами тендерів уклали низку угод на постачання товарів та послуг на 455,08 млн грн. коштом державного бюджету. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільший підряд вартістю 82,37 млн грн. отримала дніпропетровська фірма «НВП «Голіаф» на постачання сталевих труб для «Лисичанськвугілля». Фірму заснував менеджер по продажам корпорації «Інтерпайп» Олександр Сафаров. Згодом фірму було перереєстровано на Ірину Сафарову.

ПАТ «Львівська вугільна компанія» отримало підряд «Львіввугілля» на 41,16 млн грн. на збагачення вугілля. Компанію контролюють луганські бізнесмени, які на останніх виборах представляли інтереси Наталії Королевської та її партії «Україна – Вперед!».

Також «Львіввугілля» замовило електроенергії на 50,00 млн грн. місцевій філії ДП «Регіональні електричні мережі».

В свою чергу ДП «Луганськвугілля» роздало підряди на 54,36 млн грн. на придбання різних товарів та ремонт обладнання компаніям з групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова – ТОВ «Індекспром» Наталії Єфремової та Ірини Лещенко, і ПП «Портекс» Христо Колева. Ці фрми розіграли усі тендери між собою.

Решту підрядів вуглепрому отримали десятки компаній.