«Родички» розіграли 4 мільйони на секретних водопроводах у Макортах та Михайлівці
12.10.2013   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 24 вересня за результатами тендерів уклав угоди з ТОВ «Теплогазстрой»  на ремонт водопроводів загальною вартістю 4,19 млн грн.

Планується капітальний ремонт діючого водопроводу у селі Макорти Софіївського району для забезпечення питною водою у м.П’ятихатки вартістю 2,47 млн грн.

Другий тендер розіграли на капітальний ремонт ділянки водопроводу по вул.Поштова в с.Михайлівка Апостолівського району за 1,72 млн грн.

Технічні деталі робіт невідомі, оскільки всупереч чинному законодавству на сайті ВДЗ відсутня документація конкурсних торгів. З даною фірмою це трапляється не вперше. У березні 2013 року Глеюватська сільрада Криворізького району Дніпропетровської області не опублікувала тендерну документацію про закупівлю на 8,46 млн грн, де виграв «Теплогазстрой».

До вересня 2012 р. власником фірми «Теплогазстрой» був Сергій Ларіоненко. Пізніше компанію переоформили на Юрія Луньова. За останні п’ять років «Теплогазстрой» отримала підрядів на 76,27 млн грн.

Фірму «Універсалгазбуд» заснував у 2006 р. той самий Сергій Ларіоненко. У червні 2011 р. фірму перереєстрували на Миколу Ярощука, вже через кілька місяців на британську  компанію «Вестхолм К/С», а минулого року – на ПП «Будальтернатива» того ж Ярощука. Увесь цей час статутний капітал фірми складав 500 грн.

Упродовж останніх двох років на закупівлі, які вигравав «Універсалгазбуд», також регулярно не публікувалися документи. Загалом же за останні п’ять років фірма отримала підрядів на 222,79 млн грн.