Бютівці вигнали «тушку» Павелка, пов’язаного з історією по неповернення «Родоводу» 212 мільйонів
11.10.2013   //  

Сьогодні, 11 жовтня, з фракції «Батьківщини» було виключено народних депутатів Андрія Павелка та його тестя Леоніда Сергієнка. Їм інкримінували спільне голосування з провладною більшістю за лобістські закони.

З цього приводу Павелко заявив, що причиною його виключення з фракції “Батьківщина” було його прагнення створити власний політичний проект. А Сергієнко пояснив тиском на його бізнес свої синхронні голосування з більшістю.

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що дніпропетровська фірма «Індастріал Білдінг Компані», яка має опосередкований зв’язок із нардепами Андрієм Павелком, у 2010 році отримала у «Родовід банку» в кредит 212 млн грн.

Під заставу фірма віддала приміщення нічного клубу «Опера» (Дніпропетровськ, вул. Дзержинського, буд. 23) та іншу нерухомість.

Боржник намагався уникнути повернення кредиту, пояснюючи це тим, що директор «Індастріал Білдінг Компані» не мав права брати кредит, бо «знаходиться на обліку у психоневрологічному диспансері і не усвідомлював свої дії».

Кілька рішень місцевого суду та представників «Родоводу» допомогли боржнику затягнути судову справу і ще до її вирішення компанія почала самоліквідацію.

Докладніше про зв’язки Андрія Павелка з історією про неповернення кредиту державному банку у матеріалі Арія «Родоводу». Виконує «Фронт змін».