Звільнення Вівчурка не завадило наново перегати 21 мільйон між його «рідними» фірмами
10.10.2013   //  

ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» 1 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Поділля Рембуд» на першу чергу будівництва школи на 274 учня і сільського клубу на 400 відвідувачів в селі Новолабунь Полонського району. Вартість угоди склала 20,68 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівництво фінансують з місцевого бюджету, завершити мають до кінця 2015 р.

До складу засновників фірми «Поділля Рембуд» до 2010 р. входив Олег Вівчурко. Пізніше фірму перереєстрували на директора Інну Мосіюк.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері з різницею в 1% було ТОВ «Гідроізоляційні системи», директором і співзасновником котрого є Олександр Волкотруб – бізнес-партнер Вівчурка по фірмі ТОВ «Поділля Еко-буд» (у 2008-2010 р.р.).

Нагадаємо, будівництво цих же школи й клубу уже замовляли у жовтні минулого року – підряд вартістю 20,88 млн грн також отримало «Поділля Рембуд». Замовником робіт тоді був інший – КП «Управління капітального будівництва обласної ради», яке на той момент очолював вищезгаданий Вівчурко. А єдиним допущеним до участі конкурентом фірми було те саме «Поділля Еко-Буд». Різниця пропозицій цих двох компаній на минулорічному тендері склала 0,003%.

Як повідомляв хмельницький Незалежний громадський портал, у вересні  Вівчурко був звільнений з посади директора Департаменту ЖКГ та будівництва Хмельницької ОДА, яке очолював упродовж восьми місяців. «Управління капітального будівництва обласної ради» тепер замість Вівчурка очолює Володимир Войтюк, котрий до літа 2012 також був співвласником «Гідроізоляційних систем».

Що ж до замовника цьогорічного тендеру, ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», то його директором наразі є Андрій Колеснік. Раніше, у 2009-2011р.р., Колеснік був співвласником ТОВ «Юніпром-Поділля». Пізніше його частку переоформили на Олександра Ступніцького, відомого як спізасновник «Поділля-Інвест Сіті». Ця фірма в серпні розіграла з «Поділля Еко-Буд» тендер на будівництво школи у с. Корчик за 18,79 млн грн.