Мерія купила солі на півтора мільйона у партнера радника Кернеса
09.10.2013   //  

Департамент житлового господарства Харківської міськради 23 вересня за результатами тендеру уклав договір з ТОВ «РСП» з придбання солі для посипання прибудинкових територій комунальної власності на суму 1,64 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з техдокументацією, придбано сіль третього помолу у 50-кілограмових мішках по 750,50 грн./т. У вартість контракту також включена вартість доставки.

Фірму «РСП» заснували Геннадій Святенко і Олександр Бейніш, зареєстрований як мешканець Берліну. До 2011 р. Бейніш мав спільний бізнес із радником мера Харкова Володимиром Чумаковим, депутатом міськради (Партія регіонів) і керівником Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради. Разом вони входили до складу співзасновників ТОВ «Харків Екоресурс». Останніми роками ця фірма постійно виграє тендери на вивезення сміття у місті і вже отримала підрядів на 21,92 млн грн.

Окрім того Бейніш є співвласником ще двох фірм, котрі також регулярно отримують підряди на послуги з утримання міста. Так, усі тендери на санітарне оброблення будинків останні п’ять років виграє або ТОВ «Чистий дім плюс», або ТОВ «Чистий дім». Окрім того щороку одна з цих двох фірм виграє тендер на відловлювання безпритульних собак у Харкові. Разом за вказаний період ці дві компанії отримали підрядів на 23,34 млн грн.

Конкурентом Бейніша на торгах був підприємець Сергій Захарченко. Різниця пропозицій склала 2,7%.

ТОВ «РСП» з 2011 року виграла 2,82 млн грн.