Шуфрич відсудив у яхт-клубу 1,5 гектари на березі Дніпра під Києвом (додано)
08.10.2013   //  

(додано коментарем від прес-служби Н.Шуфрича)

Обухівська райдержадміністрація віддала 1,5 га землі у межах Козина (Київська обл.) сімом громадянам для ведення особистого селянського господарства. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 16 вересня.

Ця ділянка знаходиться у смузі між дамбою Конча-Заспа-Плюти і Канівським водосховищем, на восьмому кілометрі від санаторію «Жовтень». Нині її користувачем є ГО «Яхт-клуб «Борей»,

Як свідчать матеріали справи, 16.01.2009 Обухівська райдержадміністрація передала у власність сімом громадянам ділянку площею 1,5 га, якою яхт-клуб користується на підставі держакту від 1993 року.

Яхт-клуб оскаржив це рішення в господарському суді Київської області, який 22 лютого цього року скасував розпорядження РДА.

Апеляцію на це рішення подав народний депутат Нестор Шуфрич. У квітні скаргу народного обранця задовольнив Київський апеляційний суд, залишивши чинним розпорядження РДА. Він виходив з того, що право користування яхт-клубу спірною ділянкою було припинено постановою Київського апеляційного госпсуду по іншій справі (судді Тищенко О.В., Смірнова Л.Г., Чорна Л.В.) 6 лютого 2013 року. Це був позов прокуратури Обухівського району, яка вимагала забрати землю у яхт-клубу через заборгованість зі сплати земельного податку.

Як з’ясувалося, ця постанова була чинною всього чотири місяці – на початку червня ВГСУ її скасував, оскільки не отримав доказів існування заборгованості.

Саме завдяки тому, що станом на квітень, коли апеляційний суд задовольнив скаргу Шуфрича, право яхт-клубу на користування ділянкою було припиненим, ВГСУ у вересні не задовольнив касацію «Борея» щодо чинності розпорядження РДА.

Як зазначив ВГСУ, касаційна інстанція не має повноважень переоцінювати фактичні обставини справи, встановлені під час розгляду судами попередніх інстанцій. Таким чином ВГСУ залишив квітневу постанову апеляційного суду без змін.

За даними ЗМІ, Шуфрич має будинок у селі Козин, що знаходиться неподалік від яхт-клубу.

Директором громадської організації «Яхт-клуб «Борей» є Костянтин Отто.

P.S. Після опублікування  інформації до редакції «Наших грошей» надійшов лист від помічниці народного депутата Нестора Шуфрича Юлії Буяновської. Вона повідомила, що «дані ділянки були придбані на вторинному ринку, де вже були предметом купівлі-продажу між різними фізичними особами та організаціями не один раз».

Таким чином, найімовірніше, Нестор Шуфрич спершу придбав ділянку, і лише згодом подав у суд, щоб її легалізувати.