Школу за 68 мільйонів нахабно розіграли між пов’язаними фірмами «регіонала»
08.10.2013   //  

Департамент капітального будівництва Вінницької міськради 26 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «БМУ-3» на загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в житловому кварталі №8 району «Поділля» у Вінниці. Вартість угоди склала 68,15 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Школу на 1 200 учнів повинні збудувати до кінця 2015 р., фінансують проект спільно з державного та місцевого бюджетів.

Школа матиме габарити 100х100 м, а за формою нагадуватиме три гілки, які формують квадрат з внутрішнім простором. Головну частину фасаду вкриють блакитним дзеркальним склом. Цоколь облицюють керамічною плиткою під брекчію із смальти, дах критимуть метало черепицею, вікна й двері ставитимуть металопластикові. Усі холи, коридори й вестибюль збираються облицювати тонкостінною мармуровою  плиткою та кольоровою керамічною смальтою. В решті приміщень стіни пофарбують, підлоги викладатимуть керамікою та деревом. Також проектом передбачені котельня та автогараж. У вартість замовлення окрім того увійдуть меблі, комп’ютерна та побутова техніка, спортивний інвентар, кохонне обладнання тощо.

Співвласниками фірми «БМУ-3» є Галина Гіренко (33% статутного капіталу) та депутат Вінницької облради Тимофій Гіренко (67%). На вибори Гіренко йшов як безпартійний, але наразі входить до фракції Партії регіонів в облраді. Фірма «БМУ-3»  входить в очолюваний Гіренком концерн «Поділля».

Єдиним конкурентом «БМУ-3» на цьому тендері було ТОВ «Будівельне управління №7», власником 85% статутного фонду котрого також є вищевказаний Тимофій Гіренко. Решта 15% записані на директора компанії Сергія Горбаня.

Згідно з визначенням Закону «Про здійснення державних закупівель» ці дві фірми-конкуренти є пов’язаними особами, оскільки понад 25% у статутному капіталі обох контролює один і той же власник.

За даними «ВДЗ», за останні п’ять років «БМУ-7» виграло лише один тендер – Вінницький облавтодор придбав у фірми квартиру за 470 тис грн. Що ж до «Будівельного управління №7», то воно за цей же період не виграло жодного тендеру.

Докладніше про цю закупівлю та відповідальність за порушення закону – тут.