У депутата Київради відбирають 17 гектарів у Броварах
03.10.2013   //  

Суд визнав недійсним договір оренди земельної ділянки площею 17,47 га у Броварах, який був укладений із ТОВ «Сіті». Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 16 вересня.

Йдеться про ділянку в районі радіопередавального центру по вул. Кутузова.

Її у лютому 2005 року Броварська міськрада передала в оренду на 45 років для будівництва та обслуговування торгівельного комплексу фірмі «СІТІ».

Підставою для визнання договору оренди недійсним стало те, що у травні цього року виконком Броварської міськради за поданням прокуратури скасував рішення виконкому від 2002 року, яке було передумовою рішенню міськради про надання ділянки в оренду.

Крім того, суд встановив, що було порушено порядок передачі земельної ділянки в оренду. А саме – міськрада не затверджувала проект відведення ділянки фірмі «Сіті».

ТОВ «Сіті» засноване у 2002 році. У 2007-му власником фірми став нинішній депутат Київради Олександр Лойфенфельд. У 2009 році до нього у складі засновників приєднався Олександр Жуков, а наступного року Лойфенфельда замінила його дочка – Інна Лойфенфельд.