Яхт-клуб суперника мера Кременчука зумів відстояти 4 гектари на березі Дніпра
02.10.2013   //  

Posejdon_yacht_clubСуд відмовив Дніпровській екологічній прокуратурі у задоволенні позову про визнання недійсним договору оренди ділянки площею 4,3 га у Кременчуці, укладеного із ТОВ «Яхт-клуб «Посейдон». Про це свідчить постанова Харківського апеляційного господарського суду від 19 вересня.

Фірма отримала цю ділянку по вул. Богдана Хмельницького в оренду у 2007 році для розташування яхт-клубу.

У цьому році прокуратура звернулася до суду визнати недійсними відповідні рішення Кременчуцької міськради і договір оренди ділянки. Свою вимогу вона мотивувала тим, що частина ділянки знаходиться під Дніпродзержинським водосховищем, тому правом розпорядження нею наділені відповідні органи державної виконавчої влади, а не Кременчуцька міська рада.

Суди першої та другої інстанцій у задоволенні позову відмовили. Вони виходили з того, що прокуратура не довела та не надала належних та допустимих доказів на підтвердження порушень чи загрози порушень інтересів держави внаслідок оренди вказаної ділянки фірмою.

Крім того, прокуратура «не зазначила, який саме, на її думку, державний орган повинен був надати ТОВ «Яхт-клуб «Посейдон» в користування спірну ділянку».

Відзначимо, що прокуратура також вказувала на те, що висновок державної експертизи землевпорядної документації у 2007 році було погоджено лише при умові доопрацювання, зокрема, таких питань, як визначення межі прибережної захисної смуги, площі зон обмежень щодо використання ділянки. Однак, вони досі залишаються невиправленими. У відповідь на це суд зазначив, що висновок державної експертизи землевпорядної документації був дійсним протягом встановлених трьох років з дня його видачі і зацікавленими особами в суді не оскаржувався.

Зауважимо також, що наприкінці 2012 року міськрада вирішила розірвати договір оренди, але фірма подала в суд, який визнав це рішення міськради недійсним.

Директором і засновником ТОВ «Яхт-клуб «Посейдон» є Тамара Мельник, дружина екс-депутата Кременчуцької міської ради (2006-2010) Олександра Мельника.

Мельнику також належить приватна телекомпанія «Візит». Нещодавно рішенням суду 100% корпоративних і майнових прав телекомпанії було передано в комунальну власність. Конфлікт між мером Кременчука Олегом Бабаєвим і Мельниками розпочався у 2012 році, коли телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії і почала робити критичні сюжети про діяльність міської влади.