Плитка від сина екс-голови облавтодору довкола пам’ятника Шевченку коштуватиме дорожче від самого пам’ятника
02.10.2013   //  

shevchenko_090712Відділ комунального господарства Жовтневої районної ради у м. Дніпропетровську 17 вересня за результатами тендеру уклав угоду  з ТОВ «Українсько-Польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» на послуги щодо благоустрою території, прилеглої до пам’ятника Т.Г.Шевченка на острові Комсомольський. Вартість робіт склала 1,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з технічною документацією, на об’єкті викладуть нову тротуарну і фігурну плитку.

Реконструйований пам’ятник Шевченку встановили на острові у серпні цього року. За словами мера Дніпропетровська Івана Куліченка, загальна вартість реконструкції склала 1,5 млн грн.

На оновленому пам’ятнику є цитата з «Кобзаря», відтворена з помилками – відсутність ком та неправильним написанням словосполучення «не злим»:

Помилки у написі вже після відкриття памятника заліпили скотчем.

Помилки у написі вже після відкриття памятника заліпили скотчем.

І мене в сім’ї великій,

В сім’ї вольній, новій,

Не забудьте пом’янути

Незлим тихим словом.

Після урочистого відкриття помилки було заліплено скетчем (на фото).

Засновником і керівником ТОВ «Українсько-Польське підприємство з ІІ «УПС» зі статутним капіталом 10 тис грн. є Тарас Палій, син колишнього генерального директора ДП «Дніпропетровський облавтодор». Від початку 2008 р. фірма Палія виграла тендери на загальну суму 1,77 млрд грн., практично усі підряди – в Дніпропетровській області.

На тендері у фірми Палія було двоє конкурентів.

ТОВ «Дорожнє управління «Спецавтодор», програло на тендері з різницею 0,8%. Фірма заснована Едуардом Легким і Тетяною Лебедєвою улітку 2011 р. зі статутним фондом 1 тис грн. Раніше «Спецавтодор» вже програвав фірмі Палія тендер на ремонт вулиці Робочої на суму 64,40 млн грн. з різницею 0,1%. Згідно з даними «ВДЗ», єдиний тендер, який на сьогодні виграла компанія – рекультивація території вздовж водовідвідного каналу за 86 тис грн. минулого року.

Другий конкурент – «Багатопрофільна корпорація «Січеслав» Олександра Михлика програла з різницею в1%.