Фірмі не вдалось узаконити незаконний перепродаж військового майна офшорам
01.10.2013   //  

Фірмі «Грін Коін» не вдалося добитися продовження розгляду справи про незаконне відчуження приміщень військового містечка №216 в Одесі, які вона вже встигла перепродати «своїй» фірмі. Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 10 вересня.

Суд з кінця 2011 року розглядає позов військової прокуратури, яка вимагає визнати за Кабміном право власності на об’єкти нерухомого майна військового містечка № 216, що знаходиться в Одесі по пров. Сільськогосподарський 2 (2а) і займає площу 3,5 га. Вартість цього майна оцінюється у 9,99 млн грн.

Військове майно у березні 2006 року було продане директором філії Центрального спеціалізованого будівельного управління Міноборони «Укроборонбуд» В’ячеславом Мельником фірмі «Грін Коін» за договором про компенсацію пайової участі за договором про спільну діяльність, відповідно до якого фірма мала просто реконструювати будівлі. Натомість вона їх купила. Ці договори визнані судом недійсними.

У серпні цього року госпсуд Одеської області зупинив розгляд цієї справи, оскільки прокуратура з’ясувала, що «Грін Коін» у жовтні 2007 року продало військове майно приватному підприємству «Інвестиційна компанія «Юг-Інвест».

«Грін Коін» протестувало проти цієї ухвали суду і подало апеляцію, яка не була задоволена.

Зазначимо, що директор «Укроборонбуду» В’ячеслав Мельник у жовтні 2010 року був засуджений за перевищення службових повноважень під час укладення договорів, чим спричинено державі тяжкі наслідки. У березні 2011 року цей вирок набрав чинності.

На території військового містечка № 216 знаходиться бойлерна; два басейни, бігова доріжка, казарма, два спортзали та адмінбудівля.

Одеське ТОВ «Грін Коін» у 2005 році заснував Євген Дєєв. Він же є незмінним директором фірми. Влітку 2007 року, після того як до складу засновників приєднався Андрій Д’яченко, розмір статутного фонду фірми зріс зі 120 тис грн. до 40 млн грн.

ПП «Інвестиційна компанія «Юг-Інвест» було засноване у вересні 2007 року Петром Чобаном і Сергієм Скрипкою.

Скрипка і Євген Дєєв є бізнес-партнерами по ТОВ «ФСК «Система», де вони є співзасновниками, а також по ТОВ «ЗС Авто Еліт», де Дєєв – директор, а Скрипка – один з засновників.

З 2011 року засновниками «ІК «Юг-Інвест» стали дві компанії з Белізу: «Стардон Холдінгз ЛТД.» і «Паладін Шиппінг Ко. ЛТД».