Кожара за 45 мільйонів приголубить ОБСЄ у Києві, після чого здасть кермо Швейцарії
26.09.2013   //  

Міністерство закордонних справ України 19 вересня акцептувало пропозицію ТОВ «Міжнародний виставковий центр» на проведення Міністерського засідання ОБСЄ вартістю 45,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Дводенне прийняття європейців у виставковому центрі на "Лівобережці" коштуватиме 45 мільйонів.

Дводенне прийняття європейців у виставковому центрі на “Лівобережці” коштуватиме 45 мільйонів.

Засідання Ради міністрів ОБСЄ пройде 5-6 грудня у виставковому центрі по просп.Броварський, 15. Україна в 2013 році головує у Організації з безпеки та співробітництва в Європі. У 2014 році головування перейде до Швейцарії.

Засновниками ТОВ «Міжнародний виставковий центр» є Анатолій і Віктор Ткаченки, та кіпрський офшор «Nomatco limited».

Торги проведено по процедурі закупівлі «в одного учасника». Разом з тим, МЗС попередньо провело переговори з трьома потенційними учасниками: «Міжнародним виставковим центром», «Президент-готелем» та «Українським домом».

Однак у ході переговорів управляюча компанія «Квадр» повідомила, що «Президент-готель» не відповідає технічним вимогам ОБСЄ – 15 000 кв.м. площі «під одним дахом», що може бути орендована для проведення заходу, наявність щонайменше 500 місць для паркування.

Парковка «Українського дому» виявилась вдесятеро меншою від бажаної, також у державного закладу площа зали пленарних засідань виявилась меншою від вимог ОБСЄ – 1050 кв.м проти 1200 кв.м. Також не відповідають вимогам чотири зали для засідань підготовчого комітету.

Також з’ясувалось, що по міркам ОБСЄ зала для преси в «Українському домі» взагалі відсутня. Хоча зараз журналістів на офіційних заходах тримають там у невеликій кімнаті, у якій влаштовують трансляцію з зали засідань.

Відтак «Український дім» запропонував влаштувати приміщення для преси поза межами основної будівлі. Однак це не влаштувало МЗС.

Міністром закордонних справ України є Леонід Кожара.