Яхт-клуб автодилера самовільно захопив майже півгектара землі навпроти Хортиці
25.09.2013   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Спортивно-оздоровчий комплекс яхт-клуб Корсар» звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,43 га і повернути її Запорізькій міській раді. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 17 вересня.

Рішення про повернення ділянки місту у січні цього року ухвалив Донецький апеляційний госпсуд, постанову якого залишив без змін ВГСУ.

Як свідчать матеріали справи, у 2007 році Запорізька міськрада надала яхт-клубу в оренду на 10 років ділянку площею 1,94 га для розташування спортивно-оздоровчого комплексу.

На цій ділянці яхт-клуб побудував 3 корпуси, котельню і КПП, їй було присвоєно нову адресу –  вул. Луначарського, 15-Г.

У жовтні 2011 року держінспектор з контролю за використанням земель встановив самовільне зайняття яхт-клубом ще 0,43 га.

Влітку цього року яхт-клуб звернувся до суду з проханням переглянути січневу постанову суду за нововиявленими обставинами – зменшити розмір ділянки, яку треба повернути з 0,43 га до 0,37 га. Однак, суд зазначив, що дана обставина не є нововиявленою, тому у задоволенні позову відмовив.

З 2006 року засновниками ТОВ «Спортивно-оздоровчий комплекс яхт-клуб Корсар» стали Анатолій Кузьменко і Едуард Бакланський.

Син Кузьменка Олег Кузьменко разом з Бакланським є співвласниками фірм «Альфа-Плюс» і «Альфа Сервіс». Усі три фірми зареєстровані за однією адресою у Запоріжжі. «Альфа-Плюс» є офіційним дилером в Запорожском регіоні з продажу автомобілів Mercedes-Benz, Mazda, Jeep, Chrysler, Dodge. Сервісним обслуговуванням автомобілів займається «Альфа Сервіс».

Олег Кузьменко у 2012 році балотувався до Верховної Ради України як безпартійний самовисуванець.