Оточення сина Азарова вторгувало 23 мільйона на «Енергоатомі»
25.09.2013   //  

ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 12 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «ГТР-Електронік» на постачання двох елегазових високовольтних вимикачів загальною вартістю 23,33 млн. грн. Про це повідомляють «Наші Гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

ТОВ «ГТР-Електронік» нині зареєстровано на Ірину Горпинченко та Владислава Низовського.

У 2009 році до складу засновників «ГТР-електронік» ввійшов Гліб Лєшков, який обіймає керівні посади в компаніях з будівельної групи «Розвиток» Олексія Азарова (наприклад, ТОВ «Ай-Тодор інвест»).

Тоді департамент економічної безпеки «Енергоатому» звинуватив фірму «ГТР-Електронік» в поданні фіктивних документів про надання фірмі дилерських прав на реалізацію продукції компаніями-виробниками. Тож, компанію внесли в список недобросовісних контрагентів. А частку Лєшкова у статутному капіталі «ГТР-електронік» у 2010 році було перереєстровано на Владислава Низовського.

У свою чергу Низовський відомий як бізнес-партнер Романа Кукотенко (разом заснували ТОВ «Хендлінг технік»). Кукотенко відомий як представник ЗАТ «Група «Розвиток», яку через австрійську фірму «Гарда Хандельс-унд Беталiгунгс ГмбХ» контролює син прем’єр-міністра Олексій Азаров.

Єдиним конкурентом на тендері Запорізької АЕС було ТОВ «Техком», чия пропозиція була дорожчою лише на 0,4%. Підприємство зареєстроване на Сергія Вовка, який раніше значився і серед співвласників «ГТР-Електронік».