Попов заплатить людям Бойка 137 мільйонів, аби завод Ахметова менше забруднював повітря столиці
24.09.2013   //  
Завод Ахметова за бюджетні гроші має знизити рівень забруднення повітря до європейських норм.

Завод Ахметова за бюджетні гроші має знизити рівень забруднення повітря до європейських норм.

КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» 16 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ КП «Укренергомонтаж» на будівництво системи хімічного очищення димових газів на філіалі «Завод «Енергія» ПАТ «Київенерго» по вул.Колекторній, 44 у Дарницькому районі м.Києва. Вартість угоди склала 137,10 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи замовлено коштом міського бюджету, їх потрібно виконати до кінця 2014 року.

Сміттєзпалювальний завод «Енергія» належить ПАТ «Київенерго» Ріната Ахметова. На сайті компанії повідомляється, що «після впровадження цієї системи концентрація забруднюючих речовин у димових газах буде відповідати європейським нормативам».

Акціонерами «Укренергомонтажу» є Наталія Олександрівна Борисенко, Олександра Юхимівна Кулик, Антон Олександрович Чернецов та кіпрський офшор «Максімалема Лімітед». Цей офшор також контролює фірму, якій належить «Гостинний двір» у Києві.

Батько Антона Чернецова Олександр Чернецов є головним інженером Рубіжанського казенного заводу «Зоря», яким раніше керував нинішній віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко.

Чернецов, Кулик та Борисенко також є співзасновниками низки фірм, де їхнім партнером виступає вищезгадана «Максімалема» та британська фірма «ДВ корпорейшн лімітид (DV corporation limited)». Британська фірма була зареєстрована кіпрським офшором «Вінокс інвестментс лімітед» (Vinox Investments Limited), що у свою чергу був заснований головою «Укртрансгазу» Сергієм Винокуровим. Винокуров до призначення у держкомпанію очолював компанію «Остхем Україна» та кілька інших структур з групи Дмитра Фірташа.

Також «DV corporation limited» є співзасновником ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія». Іншим засновником є Юлій Іоффе, колишній заступник Юрія Бойко в міністерстві паливно-енергетичного комплексу, та очолюваній Бойком Республіканській партії.

Компанія «Укренергомонтаж» отримала підряди на 4,04 млрд грн. після призначення Юрія Бойко міністром палива та енергетики у 2010 році.