«Артеку» дали з держбюджету 94 мільйони на нову лікарню
23.09.2013   //  

Державне підприємство України «Міжнародний дитячий центр «Артек» 13 вересня за результатами тендеру уклало угоду з Установою «28 управління начальника робіт» на реконструкцію будівлі лікувального корпусу за 94,38 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця вересня 2014 р. коштом держбюджету корпус мають повністю реконструювати: всі три надземні поверхи і стіни в підземній частині розберуть і зведуть нову будівлю. В лікувальному корпусі буде три відділення – приймальне, поліклінічне й палатне; також на її базі облаштують діагностичну лабораторію. Лікарня буде розрахована на 150 відвідувань на день,  ліжко-місць у палатах облаштують 54 (в т.ч. у палаті інтенсивної терапії і фільтр-боксах). Лікувальний корпус має бути укомплектований медичним обладнанням та меблями.

Кошти на реконструкцію виділено з державного бюджету.

Роботи з реконструкції «Артеку» почались у 2012 році. Тоді президент України Віктор Янукович побував на фестивалі «Дитяча «Нова Хвиля-2012», який пройшов у МДЦ. Після візиту Януковича «Артек» провів тендери на будівельні роботи в дитячому центрі на загальну суму 193,94 млн грн. Кошти зокрема були виділені на капремонт стадіону, адмінбудівлю та реконструкцію і благоустрій території табору «Лазурний». Усі підряди, крім адмінкорпусу, отримало «28 управління начальника робіт» Міноборони.

За останні два роки армійське «28 управління начальника робіт» отримало підрядів на 625,70 млн грн., з них більше половини – 380,97  млн. грн. – на ремонт президентських дач у Форосі та Масандрі.

Єдиним конкурентом армійців на тендері було ТОВ «УНР ПІБ» Андрія Бондарця та Володимира Простітова. Ця компанія зі статутним капіталом 34 тис грн. відома як генпідрядник розбудови президентської резиденції «Синьогора», на яку з серпня 2011р. фірма отримала підрядів на 157,13 млн грн.

Нагадаємо, півроку тому через обвал балкону в одному з корпусів санаторію «Юність» (Сімеїз) загинула дівчинка. Уряд виділив на реконструкцію занедбаного корпусу майже 13 млн грн. Однак за даними «Центру» будівельні роботи так і не розпочались, тендер на ці роботи також не проводився.