Конкурувати з Колесніковим на цукерковому тендері Фонду соцстраху традиційно ніхто не поткнувся
20.09.2013   //  

Виконавча дирекція Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності 12 вересня скасував тендер на закупівлю кондитерський виробів у якості дитячих новорічних подарунків. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбати збиралися 4 340 551 дитячих новорічних подарунків, очікувана вартість закупівлі складала 108,46 млн грн.

Згідно з техзавданням у подарунковому наборі вагою 450 грам мали бути вітальна листівка від фонду і солодощі: шоколадний батончик, плитка шоколаду, медаль або фігурка Діда Мороза, Снігуроньки, звірят тощо, а також цукерки, карамель, печиво, вафлі, ін. Аналогічні набори фонд замовляв і минулого року.

Тендер скасували через недостатню для проведення відкритих торгів кількість учасників – заяву на участь подало тільки ПАТ «Виробниче об’єднання «Конті» Бориса Колеснікова.  Згідно з протоколом розкриття пропозицій, фірма за свої солодощі хотіла 104,09 млн грн., тобто один подарунковий набір обійшовся б у 23,98 грн.

Тендери на придбання таких подарункових наборів Фонд соцстраху проводить щороку, і починаючи з 2010 р. їх щоразу виграє саме фірма «Конті». При цьому останні два роки тендери проходили за однією і тою ж схемою: відкриті торги двічі оголошували і двічі скасовували, оскільки взяти участь у них виявляла бажання тільки одна компанія, «Конті», з якою потім і підписували договір по неконкурентній процедурі «закупівля у одного учасника».

Нагадаємо, після того як восени минулого року Борис Колесніков був обраний народним депутатом від Партії регіонів, він залишив посади віце-прем’єр-міністра та заступника глави Партії регіонів. З того часу будівельна фірма «Альтком», яку пов’зязують з Колесніковим, перестала отримувати державні підряди. У травні Колеснікову вдалось переобратись керівником Донецької облорганізації Партії регіонів, після чого «Альтком» виграв тендер Донецької САД за ремонт дороги за 109 мільйонів. Окрім того 18 вересня стало відомо, що Колесніков знову обраний заступником глави Партії регіонів, яку очолює Микола Азаров.