«Укрзалізничпостач»: мільйони для «тушкованих» сумчан та рідної фірми замдиректора «Укрзалізничпостачу»
17.09.2013   //  

«Укрзалізничпостач» з 21 серпня по 6 вересня за результатами тендерів уклало угоди на придбання товарів на 111,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільші підряди на суму 19,26 млн грн. отримало ТОВ «ЕК «Зеніт», у якого придбано устаткування, кріплення та запчастини для рухомого складу. Фірма зі статутним капіталом 54 тис грн., зареєстрована у Києві на мешканку Конотопа Світлану Грушко. Вона є вже третьою засновницею компанії з 2008 року.

Ще 8,78 млн грн. отримає ТОВ «ТД Сумський ЗГТВ, Лебединський МБДЕЗ «Темп». Ця фірма торгує продукцією заводів, які входять в концерн «Демпург» (Суми) Володимира Гордієнка і Геннадія Дорошенка. Директор «Демпургу» Геннадій Дорошенко в 2010 році став депутатом Сумської облради за списком БЮТ, будучи головою обласної організації «Батьківщини». Однак згодом разом з кількома бютівцями і безпартійними депутатами перейшов у тушковану групу «За реформи», за що його було виключено з лав «Батьківщини».

ТОВ «ТД «Енергетичне Машинобудування» отримає 8,10 млн грн. Одним з власників фірми є мешканець Білорусі Сергій Тимошенко. Наприкінці 2012 року він замінив у складі засновників Артема Синаха, заступника директора по поставках матеріалів, запчастин та нафтопродуктів ДП «Укрзалізничпостач».Іншими засновниками «Енергетичного машинобудування» є ТОВ «Фріленд Україна» Івана Челпана та директорки фірми «Альтана Капітал» Олени Амітан, ТОВ «Велью ессет менеджмент» Катерини Амеліної.

Загалом з початку 2013 року в «ВДЗ» було опубліковано оголошення про тендери ДП «Укрзалізнипостач» на загальну суму 9 269,77 млн грн.