Божі перевірки не допомогли «Голопристанській чайці» втримати 10 тисяч гектарів для полювання у заповіднику
16.09.2013   //  

Одеський апеляційний суд визнав недійсним договір, за яким Голопристанське районне товариство мисливців та рибалок «Голопристанська Чайка» отримало для ведення мисливського господарства 10,41 тис га угідь, в тому числі 2467,8 га охоронної території Чорноморського біосферного заповідника. Про це свідчить постанова суду від 5 вересня.

А вже 6 вересня прес-служба Херсонської прокуратури повідомила, що Вищий адміністративний суд України залишив без змін це рішення апеляційного суду.

Таким чином скасовано рішення суду першої інстанції, який відмовив прокуратурі у задоволенні позову у зв’язку із закінченням строку позовної давності. Апеляційний суд зазначив, що докази обізнаності працівників заповідника або райдержадміністрації, інтереси яких в суді представляла прокуратура, про порушення їхніх прав з боку товариства мисливців відсутні.

Нагадаємо, ГРТМР «Голопристанська Чайка» у 2007 році отримало у користування 10,41 тис га мисливських угідь на строк до 2056 року.

У 2011 році прокуратура у ході перевірки виявила, що 2467,8 га цих угідь – це охоронна зона Чорноморського біосферного заповідника, на якій полювання заборонено. Як зазначили у прокуратурі, при укладанні договору не були враховані картографічні  матеріали ДП «Херсонський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

З огляду на це, рішення Херсонської облради, на підставі якого вказані 10,41 тис га угідь були передані «Голопристанській Чайці», було визнане судами недійсним і скасоване. Відтак, недійним визнано і сам договір.

Керівником ГРТМР «Голопристанська Чайка» є Петро Нефьодов.

Раніше Петро Нефьодов заявляв, що у «Голопристанської чайки» є усі необхідні документи.

«Усі! Навіть три рази Бог спускався з неба і перевіряв. У нас все є!», – казав Нефьодов.

В свою чергу заввідділом Чорноморського біосферного заповідника Сергій Хіменко повідомляв, що вся південна акваторія Ягорлицького заливу є заповідником, де полювання заборонено.