Дочка «Хлібу України» списала майже 4 мільйони своїй фірмі
15.09.2013   //  

Заборгованість ТОВ «Хлібзавод «Олексіївський» у розмірі 3,63 млн грн. перед Харківським обласним дочірнім підприємством ДАК «Хліб України» була списана у зв’язку з ліквідацією приватної фірми у 2011 році. Про це свідчить рішення Господарського суду Харківської області від 15 серпня.

Цей факт було з’ясовано у процесі ліквідації Харківського обласного дочірнього підприємства ДАК «Хліб України».

Держпідприємство було визнане банкрутом у грудні 2007 року. Тоді ж розпочалася ліквідаційна процедура. Дочірнє підприємство «Хліб України» заборгувало 2,43 млн грн. податковій, пенсійному фонду, фонду соцстрахування, Ізюмського держкомбінату хлібопродуктів і т.д.

За результатами реалізації майна держпідприємства та наявних на його рахунках грошей було отримано 186,80 тис грн. Їх направили на погашення витрат ліквідатора, і лише 1031 грн. – кредиторам.

ТОВ «Хлібзавод «Олексіївський» було засноване у 2003 році Харківським обласним дочірнім підприємством ДАК «Хліб України» та запорізьким ПП «СВЗ», власником якого на той час був Сергій Золотухін. У 2004-му замість «СВЗ» до складу засновників фірми увійшло ТОВ «Хлібні інвестиції».

З 2004 року директором Харківського обласного дочірнього підприємства ДАК «Хліб України» був Анатолій Бистрицький.