Атомники розіграли два мільйони між близькими фірмами
14.09.2013   //  

ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 29 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ПрАТ «НДІ «Техностандарт» на постачання частин турбін загальною вартістю 1,91 млн. грн. Про це повідомляють «Наші Гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Власником 80% акцій фірми «Техностандарт» є ТОВ «Технопромекспорт». Ще 20% знаходиться у власності ТОВ «Юридична фiрма «Процес».

Єдиним конкурентом «Техностандарту» виступило ТОВ «Інфокор» з дорожчою на 34 тисячі пропозицією. Цю компанію заснував Віктор Маршалов. Він також заснував ТОВ «Група М2» разом з Ольгою  Терещенковою.

Терещенкова, згідно з даними SMIDA, раніше працювала юрисконсультом у вищезгаданому «Техностандарті» й начальником вiддiлу корпоративних прав у компанії «Процес». Вона також президент ПАТ «Люкс-центр», що зареєстроване за однією адресою з «Техностандартом».

Загалом з урахуванням останньої закупівлі «Запорізька АЕС» з початку року замовила у «Техностандарту» продукції на 6,38 млн. грн. «Інфокору» поки не дісталося жодного замовлення.