Тюремники купили харчів на 40 мільйонів у донецьких любимиць
11.09.2013   //  

Державна пенітенціарна служба України 2 вересня за результатами тендерів уклала низку угод на придбання овочів на 47,57 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Овочі замовлено за ринковими цінами, які відповідають якісним продуктам харчування.

Лише один лот на постачання картоплі на суму 7,41 млн грн. вдалось виграти чернівському підприємцю Раїсі Олещенко.

Решту підрядів на 40,16 млн грн. отримали донецькі ТОВ «Сінтезпродсервіс» та ТОВ «Слов’янська деревня», які постійно розігрують між собою тендери пенітенціарної служби та інших замовників. При цьому дешевші заявки замовники відхиляють.

Фіфрму «Слов’янська деревня» заснували Олена Шулікіна та Сергій Чубенко. Фірма зі статутним капіталом 51 тис грн. почала вигравати державні тендери наприкінці 2011 року і з того часу отримала підряди на 216,55 млн грн.

«Сінтезпродсервісу» заснували Аліса Шай, Ганна Сарбей і Ганна Асланова. Асланова відома як засновниця вже ліквідованої фірми «Донецьк-Аква», через причетність до якої бютівця Юрія Одарченка намагались у суді позбавити мандата народного депутата. Також Асланова є співзасновницею фірми «Ясинуватський укрпромінвест», де її партнеркою є Олена Шулікіна.

Фірма «Сінтезпродесорвіс» з моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році отримала підряди на 419,39 млн грн.

Сарбей, Шай та Асланова у 2011 році взяли участь у закритому розміщенні акцій банку «Національний кредит». Окрім них акції були записані ще на кількох чоловіків. За даними «Комерсанту», це відповідало розподілу власності в банку між братами Клюєвими, а також вихідцем з «Укрсоцбанку» Андрієм Оністратом і колишнім власником «Національного кредиту» Павлом Матвієнко.