Партнер «Чепчиків» без тендеру закопає 43 мільйони у сміттєзвалище Коростеня
11.09.2013   //  

Комунальне виробничо-господарське підприємство м.Коростень Житомирської області 6 вересня уклало угоду з ПП «Елітбуд-1» на будівництво полігону твердих побутових відходів для міста. Вартість угоди склала 43,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику держаних закупівель».

Полігон мають збудувати до кінця наступного року, фінансують роботи з держбюджету.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», обґрунтовуючи це нагальною необхідністю. Існуючий полігон почали експлуатувати в 1972р., з того часу капітальних робіт по даному об’єкту проведено не було, як наслідок – гідроізоляція нижнього шару полігону у занедбаному стані, що загрожує потраплянням стічних вод від побутових відходів до підземних вод. Окрім того на території відсутня адекватна огорожа, туди постійно проникають сторонні особи, влаштовують підпали і розтягують сміття за межі полігону. Ситуацію на полігоні визначено як критичну і таку що потребує негайного втручання.

Фірму «Елітбуд-1» було визначено підрядником на основі запиту замовника до ряду будівельних компаній: із трьох надісланих пропозицій найбільш економічно вигідною було визнано пропозицію фірми «Елітбуд-1», котра має відповідне матеріально-технічне забезпечення та досвід.

Фіру «Елітбуд-1» заснували Василь Бойко і Денис Болейко, пов’язаний з відомими бізнесменами братами Черпицькими. У 2006-2007 р.р. Болейко разом з дружиною Олександа Черпіцького Іриною входив до складу власників ПП «Терра», а в 2007 р. – ПП «Роджер». Окрім того Болейко був директором ще однієї фірми Черпіцької – ТОВ «Альцес», з 2007 і до її ліквідації в 2012р. Олександр Черпицький працював у Житомирському облземі і у 2008 році співробітники СБУ склали на нього акт про корупцію. У 2010-2011 Черпіцький обіймав посаду замміністра оборони, зараз працює заступником голови державного концерну «Укроборонпром».