У фірми, яка звела пам’ятник поряд зі штабом Партії регіонів, забрали 5 гектарів під Києвом
09.09.2013   //  

Суд повернув Пухівській сільраді (Київська обл.) земельну ділянку площею 4,99 га. Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 6 серпня.

Суд розірвав договір оренди цієї ділянки по вул. Рожівська у с. Пухівка Броварського району, який 25.07.2006 уклали сільрада і ТОВ «Науково-виробничий центр «ТОР». Фірма отримала ділянку на 49 років для розташування котеджного містечка.

Причиною розірвання договору стала заборгованість фірми зі сплати за оренду, яка, за даними податкової інспекції, станом на липень 2013 року становить 120 тис грн. Відповідно до договору, річна орендна плата становила 24 тис грн. – 7% від нормативної грошової оцінки ділянки.

Власниками ТОВ «НВЦ «ТОР», проти якої порушено справу про банкрутство, були киянин Михайло Топчев та Наталія Кожемякіна з Черкас.

Зауважимо, що протягом 2003-2009 років Топчев разом із Олександром Пономаренком були співзасновниками ТОВ «Юридична консалтингова компанія «Фортіс». Пономаренко також протягом 1997-2009 років працював, зокрема, директором департаменту юридичного та правового забезпечення ДП «Центр державного земельного кадастру України», а у серпні 2009 року був призначений першим заступником голови Броварської районної державної адміністрації.

У 2011 році ТОВ «НВЦ «Тор» Михайла Топчева по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника» отримало майже 14 млн грн. на спорудження пам’ятника гетьману Пилипу Орлику на вул. Липській у Києві неподалік від штабу Партії регіонів.