Рідна фірма Близнюка отримала 29 мільйонів на дороги
09.09.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Донецькій області 29 серпня за результатами тендеру уклала угоди на поточний середній ремонт автомобільних доріг на загальну суму  44,58 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшу частину цієї суми отримає ПрАТ «Коммунтранс». За 29,09 млн грн. фірма повинна відремонтувати чотири кілометри траси Старобільск-Луганськ- Красний Луч-Макіївка-Донецьк, на ділянці км 205+728 – км 210+100 між Гірним і Молодецьким).

Раніше до складу засновників компанії «Коммунтранс» входив Олексій Близнюк, син екс-міністра ЖКГ, а нині народного депутата від Партії регіонів Анатолія Близнюка. Зараз акціонерами фірми є донеччани Михайло Буров, Людмила Зубкова та Андрій Тухта. За даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Коммунтранс» отримав державні підряди на 1,50 млрд грн.

Єдиним конкурентом «Комунтрансу» по цьому лоту було ТОВ «Перша дорожньо-будівельна компанія». Компанію заснували в 2007 р. Олексій Ішутін та Віктор Коркішко, заступник директора ДП «Донецький облавтодор» і депутат Будьоннівської районної у місті Донецьку ради (Партія регіонів). У жовтні 2012 р. частку Коркішко в компанії – половину статутного капіталу – перереєстрували на Руслана Северіна.

Решта 15,49 млн грн. піде на дорогу від траси (Н-21) до Мануйлівка-Дмитрівка, км 22+400 – км 29+420  Роботи виконуватиме ДП «Донецький облавтодор».

Нагадаємо, тендери на ремонт цієї дороги Донецька САД почала проводити навесні цього року. З урахуванням останньої угоди було укладено чотири договори на 90,09 млн грн. Окрім «Комунтрансу» та облавтодору підряди також отримувало ТОВ «Данком» Андрія Довгопола.