Фірма матері директора «Украгролізингу» загубила майна на 75 мільйонів, переданого їй «Украгролізингом»
09.09.2013   //  

Ревізія виявила у ТОВ «Новий двір» недостачу доїльного обладнання на загальну суму 74,7 млн. грн, переданого йому на зберігання від ПАТ НАК «Украгролізинг». Про це повідомляє Держфінінспекція.

Матеріали ревізії передано до УСБУ в Хмельницькій області.

Коли саме і яку кількість обладнання «Украгролізинг» передав «Новому двору» – не повідомляється.

Державну компанію «Украгролізинг» з 2009 року очолює Микола Шпак, син екс-нардепа від Блоку Литвина Василя Шпака, який був першим керівником «Украгролізингу» у 2000 році.

У 2011 році 99,99% статутного капіталу «Нового двору» отримала компанія «ВМВ груп», засновником якої є Надія Шпак, дружина Василя Шпака.

Разом з тим, «Новий двір» у 2010 році уклав з «Украгролізингом» договір фінансового лізингу на доїльне обладнання вартістю 1,14 млн грн. Через скрутне становище фірма не виплачувала лізингові платежі, відтак державна компанія звернулась до суду з вимогою стягнути гроші. Суди дозволили приватній фірмі відтермінувати платежі.

Нагадаємо, Держфінінспекція також провела аудит в НАК «Украгролізинг» щодо виконання Державної цільової програми з надання в лізинг сільгосптехніки в 2010-му та I кварталі 2013 року. Виявилось, що компанія «неефективно використала» 669 млн грн. або понад 71% коштів, виділених на реалізацію програми.